Teď je čas darovat krev

Sunday, September 23, 2007

Janička a Petr

Včera byl tak krásný a slunečný den, že mě to nedalo, abych někoho nezneužila a nevytáhla na procházku. Vydali jsme se tedy s Lischaiem do Líšně s cílem od tam pěšky dojít do Bílovic přes Těsnohlídkovo údolí, řečený to kraj Lišky Bystroušky. Mise byla úspěšně splněla a ještě jsme se na začátku naší cesty zastavili na Velké Klajdovce.

V lomu je tam obrovské prostranství se spoustou kamenů, z kterých děti, huliči a kolemjdoucí páry skládají obrázky nebo nápisy. VLAST, VIETNAM, MILUJU TĚ, CANABIS… My jsme shora koukali na to ohromné plátno a na něm pozorovali Janičku s Petrem, jak dávají dohromady jejich jména ve velikánském srdci.

Hned jsme letěli dolů a nemohli jsme odolat chtíči zanechat tam i náš vzkaz budoucím pokolením. Naplněni endorfiny jsme splácali sluníčkový nápis USMÍVEJTE SE (L+S), a když jsme dílo dokonali, Janička a Petr nám seshora tleskali. A my se ukláněli… a pak jsme si šli náš nemetalový výtvor vyfotit seshora a užít si výhledu na ochoze. Při procházce nahoře (mě Lischai nervozně prosil, ať nechodím tak u kraje (o, jak typické:)) jsme přemítali, jestli ti dva jsou vážně Janička a Petr, jestli to srdce celé poskládali, jestli teď nahoře sedí a přemýšlí, jestli to L+S stojí za Lucka a Svatoš nebo za Leonardo a Sandra, nebo jak by se asi tvářili, kdybychom jejich nápis přetvořili na Hanička a Pavel :)

A cestou zpět jsme se s nimi náhodou vážně dali do řeči. Ano, byli to Janička a Petr. Petr postavil srdce Janičce někdy v dubnu, a pak ji tam vzal, aby to viděla, a teď se sem vrátili, protože dostali echo, že z Janičky někdo udělal Toničku :) A byli úžasní - nad všemi těmi věcmi vážně přemýšleli :) chvíli jsme si s nimi povídali a uváděli písmenka na pravou míru, než se naše cesty rozdělily na další část výletu a naposledy nám zamávali ze zastávky autobusu. Krásně nám oběma rozzářili den a připomněli, jak je to úžasné, když jsou dva lidi spolu, milují se a tou svojí harmonií mění svět.

Děkuju, Janičko a Petře, doufám, že na vás ještě někdy narazím, a přeju vám jen to nejlepší :)


Tak to byl vzkaz pro Janičku a Petra a pro vás všecky ostatní platí to usmívejte-se :)

No comments: