Teď je čas darovat krev

Sunday, February 25, 2007

Od čeho je Rybárna a jak se tu máte chovat

Jelikož tenhle blog už funguje nějaký pátek a my jsme se tu docela slušně zabydleli, prodělal už od začátku několik změn a já doufám, že i nadále nebude statický. Ovšem vzhledem k tomu, že už máme i pro nás překvapivé číslo pravidelných čtenářů, které určitě přivábila moje reklama na nyxu a vůbec všude, kde píšu, tak bych chtěla udělat jednou taky něco pro čtenáře a napsat jim, jak se tu mají chovat a co tu můžou dělat :-)

Rybárna je, jako každý blog, jakási naše duševní očista, kam vyplivneme cokoliv, co chceme. Věřím, že tohle spoustu lidí upřímně nezajímá, a aby tento blog nebyl tak samoúčelný, má pár drobností, o kterých doufám, že by vám k něčemu mohly být.

FISH: Fresh Idea Starts Here



Jak jste si všimli, blogger nepoužívá kategorie, ale systém labels (jmenovek jakožto klíčových slov), kterými můžeme jednotlivé spoty někam zaškatulkovat. Až se je naučíme používat taky my :), tak jejich výpis bude pro rychlejší orientaci v liště napravo; zatím jsem použila slovo TIP jen u posledního článku. Toto slovo má být pro vás vodítkem, abyste si tento spot přečetli, jelikož bude obsahovat nějaký tip pro vás – recenzi na film nebo knihu, nebo třeba nějakou akci, o které se chceme rozepsat, a pokud poznáte, že sdílíme podobné choutky, určitě to uvítáte.

Další tip-služby jsou v liště napravo. Je to hlavně sekce Rybárna doporučuje; zatím tam byly jenom odkazy na nějaké filmy, ať už ty, které jsou právě v kině, nebo v televizním programu, a další sekcí jsou knihy, které aktuálně my, autoři, čteme; vždycky tam najdete obrázek obálky, za kterou se skrývá odkaz na její recenze nebo jiné informace o knize, či o autorovi, které by vás mohli navnadit k jejímu vyhledání v knihovně.

La Encuesta, čili anketa, je víceméně blbost, ale potěší mě, když mi na ni budete trpělivě odpovídat :) Co se týče komentářů, tak bych chtěla všechny čtenáře podpořit, aby se nebáli a psali nám svoje názory a feedbacky na poslední spoty, já je budu zase stejně trpělivě mazat :-)

Tak slovy drahých Angličanů: udělejte se laskavě doma ;) !

No comments: