Teď je čas darovat krev

Wednesday, June 23, 2010

Jen pár postřehů

o naší vymazlené xenofobní kultuře. Je to podané dost vyhroceně, ale opravdu si myslím, že bychom měli více zametat před svým prahem, než si ukazovat na ostatní.

Na FF (a nechápu, jak se to mohlo objevit zrovna tam), jsem našla letáček Zastav zvrhlý pochod, podporuj normální rodinu (s logem červenobílých). Na stránkách odkazují na mnohem lehčí verzi letáčku - Pochod pro rodinu Mladých křesťanských demokratů, antiakci vůči pochodu Queer parade, jež se tento víkend v Brně bude konat. Ne, že by mě jejich názor moc zajímal, ale když už se někde vzal pocit, že do sexuality ostatních může každý kecat, neodpustím si poznámku: normální rodina by měla být taková, ve které děti mají rodiče, a ti se nemlátí. Což takhle víc zaměřit pozornost na důležitější věci?

Druhá poznámka se týká zahalování muslimských žen a jejich ubírání práv na kariéru. Nevím, kde se vzal ten pocit, že když dnes ženy mohou mít kariéru a upřednostnit ji před rodinou, je to paráda. Vlastně mám pocit, že o těch ženách, které by si nedejbože proč tenhle výdobytek moderní kultury nevybraly, si společnost nesmyslí nic dobrého. Mají ve hlavě líko, nebo jsou to zlatokopky. Když se nad tím tak zamýšlím, tak ani nevím, jestli kariéru sama chci. Každopádně vím, že těžko najdu muže, který mě bude chtít vydržovat doma, a který bude mít zájem starat se o šest dětí. A k tomu stále omývanému hidžábu - zlatý hidžáb, oproti tomu, jak jsem dnes trpěla v botech na podpatku!

1 comment:

triceo said...

K Islámu a věcem souvisejícím se nebudu vyjadřovat, ale neodpustím si poznámku ke queer parade. Do toho, co dělají dva lidi v soukromí vlastní ložnice, by skutečně nikomu nemělo nic být. A to i v případě, že ti dva jsou stejného pohlaví. Nicméně ve chvíli, kdy se rozhodnou svou sexualitu demonstrovat veřejně, musejí se smířit s tím, že narazí na lidi, kteří s tím nesouhlasí. Obě strany totiž mají stejné právo být slyšet.

Pokud homosexuálové chtějí být chápáni rovnocenně jako heterosexuálové, neměli by ze sebe dělat zvláštnost nejrůznějšími pochody, protesty apod. Stejně tak feministky tzv. "ženské otázce" spíš škodí než pomáhají.

A ještě před tím, než dostanu nálepku homofoba... :-) Můj argument je jediný - chcete-li být chápáni stejně jako všichni ostatní, neměli byste zdůrazňovat, v čem jste jiní. Chcete být součástí davu? Je to jednoduché - nevystupujte z něj.